Kromme Raken Route

 

 1. Ulrum, woonplaats van H. de Cock.
  Hendrik de Cock was een Nederlandse predikant die aan de basis stond van de Afscheiding van 1834, die uiteindelijk leidde tot het ontstaan van zelfstandige gereformeerde kerken naast de Nederlandse Hervormde Kerk.
 2. Houwerzijl, De Theefabriek, voor een heerlijke high Tea. Het rustpunt “Sarrieshut”voor een kopje koffie, ijsje en lekkers.
 3. Het Stort, splitsing van 2 vaarwegen.
 4. Adventurepark Waddenfun, met een eetgelegenheid op hoogte.
 5. Borg Verhildersum, voor een bezoek aan het landgoed, de museumboerderij of restaurant het Schathoes voor een kopje koffie of lunch. Ook is daar het Ede Staal pad, waar je tijdens een prachtige wandeling rondom Leens teksten van Ede Staal tegenkomt.
 6. Wehe-den Hoorn, Restaurant de Hoornstertil.
 7. Eenrum, hier bevindt zich Eetcafe de Pool voor een drankje, eten en ze hebben heerlijk ijs. Kaarsenmakerij Wilhelmus, erg leuk voor de kinderen. Eenrum heeft ook de Notoarestoen een Arboretum en een mooie korenmolen “de Lelie” welke elke zaterdag is geopend van 13.00-17.00.
 8. Het Abel Stok bosje (afmeren bij het gemaal), voor een leuke wandeling of picknick in een verwilderde oude boomgaard. Het is een bos vol mysteries, sages.
 9. Maarhuizen, hier is een prachtige aanlegsteiger gebouwd. Waar je koffie kan drinken op een eeuwenoude wierde vol geschiedenis, bij de bevlogen ondernemers van Op Maarhuizen.
 10. Winsum, uitgeroepen door de ANWB tot het mooiste dorp van Nederland 2020. Hier kun je heerlijk lunchen bij “de jongens uit de buurt”.
 11. Schouwerzijl
 12. Roode Haan, Hier zit restaurant Overdaips aan het Reitdiep.
 13. Het Boezemgemaal Elektra. Er zijn daar mogelijkheden voor een picknick. Er is een restaurant en een zwembad.
 14. Picknickplaats kommerzijlsterriet.
 15. Zoutkamp, Het begin en einde van uw reis. Een plek met een prachtige binnenhaven en tal van restaurants om uw dag mooi af te sluiten.