Route Lauwersmeer

  1. Steiger afmeren/zwemmen
  2. Steiger afmeren/zwemmen
  3. Aanleggen, picknickplaats zwemplek. Meestal lekker beschut.
  4. Speelplaats, picknickplaats, zwemplek, restaurant, Esonstad/Oostmahorn.
  5. Museumhaven Booze Wijf. Speeltuin, strandje en restaurant.
  6. Aanleggen, picknickplaats, zwemplek. Meestal lekker beschut.
  7. Kleine natuur haven met op loopafstand een gigantische uitkijktoren.
  8. Zoutkamp, heeft verschillende restaurants om uw dag culinair af te sluiten.

 

De Zoutkamperril brengt u naar het Lauwersmeer met eilandjes waar u de boot kan aanleggen of ankeren, om te zwemmen. Maar misschien wilt u meer genieten van de natuur en die is daar goed vertegenwoordigd. Vele vogels wonen en broeden in het Lauwersmeer. De bekendste vogel is wel de Zeearend, maar ook de Lepelaar is een mooie vogel om te spotten. De zwermen Spreeuwen met hun spectaculaire formaties zijn een prachtig schouwspel.

Het Lauwersmeer grenst aan de Waddenzee, waar de droogvallende zeebodem een grote voedselbron is. Vroeger was het huidige Lauwersmeer de Lauwerszee en dat kun je nog altijd goed zien. Want ook al loop je diep in de bossen, dan vind je nog steeds strandgapers en kokkels op de grond.

De Zee moest plaats maken voor land om de omwonende te behoeden voor een watersnoodramp, als in 1953 te Zeeland. De afsluiting in 1969 heeft ook veel mensen verdriet gedaan, vooral de mensen die leefden van de zee.

Door de afsluiting van de Lauwerszee is een uniek natuurgebied ontstaan. waar u met onze boten doorheen kan varen. Het Nationaal park Lauwersmeer (Dark Sky Park Lauwersmeer).

Misschien ziet u wel de Konink paarden of de Hooglanders grazen langs het water. Misschien spot u wel de beroemde Zeearend of een mooie Lepelaar.

Achter de sluizen bij Lauwersoog vindt u ons mooie werelderfgoed de waddenzee. Voor een bezoek aan de Waddenzee kunt u met de ZK 9 meevaren. Dit kan niet met onze sloepen.

Geniet van uw dag op het water