DE KOMMERZIJLSTERRIET ROUTE

  1. Gemaal de Waterwolf, is een industrieel erfgoed
  2. Picknickplaats Elektra, bij het boezemgemaal “de Waterwolf”. Hier is ook de mogelijkheid om iets te drinken bij diner cafe the 70s. Achter dit restaurant bevinden zich openbare toiletten. (Het is wat verouderd maar nood breekt wet)
  3. Kommerzijl, het geboortedorp van Jan Wiegers een bekend lid van de Groninger kunstgroep “De Ploeg”.

Leg eens aan en haal een heerlijk broodje bij Bakkerij Smit. Ook de kinderen kunnen hun hart ophalen om te spelen in natuurpark Noorderriet.

  1. Nabij het dorp heb je een grote fruitteler, “Oudenbosch”. Deze heeft een winkel waar je heerlijk fruit en lokale producten kunt kopen. Met een klein terras en speelplaats. Als je het Niehoofsterdiep aan je linkerzijde een stukje opvaart, zie je aan de linkerkant van het vaarwater een houten steiger. Hier mag je aanleggen en bij een doorgang tussen de bomen, zie je de ingang van de boerderijwinkel al.
  2. Bij Niezijl kunt u onder de brug Niezijlstertil doorvaren na de brug zijn er plekken om aan te leggen. In Niezijl kunt u een wandeling maken of een picknick nuttigen. Een bezoek aan het Blik trommel en oudheden museum is zeker de moeite waard.

 

Een bezoek aan het museum begint met een warm welkom van Hein en Tineke. Onder het genot van koffie/thee en museumgebak vertellen ze u alles over het ontstaan van de collectie. Ook is er tijd om zelf herinneringen op te halen en nieuwe indrukken te krijgen.

Voor openingstijden en bezoek bel: +31 594212512